Művészetek Völgye 2016

Művészetek Völgye 2016

Július végén huszonhatodik alkalommal volt tízezreket megmozgató eseménysorozat a Művészetek Völgyében Kapolcson, melyen részt vett zenei csoportunk is.
A hét folyamán filmklubot, unplugged koncerteket adtunk. Egy alkalommal hatalmas zivatar csapott le a falura. A pincehelység megtelt vízzel, elment az áram, a használhatatlanná vált helyszín miatt a programunkat át kellett szervezni. Úgy döntöttünk, hogy amíg a pincehelyiségből a vizet kiszivattyúzzák és az egész helyiséget kitakarítják, a környéken élő szegény családok közül többeket meglátogatunk és élelmiszercsomagokat viszünk nekik. Veress István lelkész, valamint a helyi védőnő javaslatára a csoportunk hat családhoz jutott el. Egészen döbbenetes élményben volt részünk: mindig akadt valaki közülünk, aki nagyon konkrét élethelyzeteken keresztül tudott kapcsolódni az éppen látogatott családhoz. Így például az egyik nagycsaládban az édesanya egy fogyatékos fiúgyermeket is nevelt. Az élelmiszercsomagok átadása mellett bátorítottuk a sokszor elkeseredett embereket. A kezdeti nehézségek után a kapolcsi fesztiválon is megtaláltuk a helyünket és két filmklubot rendeztünk.
Zárásként alapítványunk nagy zenekara adott nagykoncertet az evangélikus templomban. Meglepő volt látni, hogy a mintegy kétórás zenélést a legtöbben végig ülik a padsorokban, hiszen nem ez a tipikus: az eddigi tapasztalatunk az volt, hogy az emberek többsége ki-be járkál a templomból, és a legjobb esetben is csak néhány dalt hallgat végig. Ezúttal azonban a jelenlévők nagy része a „padokhoz szegezve” lelkesen hallgatta végig a dalokat.

A koncertről készült képeink megtekinetőek Facebook oldalunkon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük