Régebbi beszámolóink

2015 Október

Októberben elindult az English Bible Study programsorozatunk. Fényképes beszámolónkat megtekintheti Facebook oldalunkon.

2015 Augusztus

Augusztusban zenekarunkkal Csetényben jártunk, ahol a Zenés Nyári Esték programsorozat keretében a Református Templomkertben volt lehetőségünk zenélni. Köszönjük a nagyon kedves fogadtatást! Fényképes beszámolónkat megtekintheti Facebook oldalunkon.

2015 Július

Nagy sikerrel rendeztük meg idén is nyári angol táborunkat. Fényképes beszámolónkat megtekintheti Facebook oldalunkon.

2013 Május

Május 11-én az amerikai Cornerstone University Chorale adott koncertet a csepeli Evangélikus Templomban dr. Kent Walters professzor vezényletével.

A koncerten készült fotókat megtekintheti Facebook oldalunkon!

Néhány koncertvideó a YouTube-on:
Link

2013 Április

Április 7-én húsvéti koncertet tartottunk nagy sikerrel a Rákóczi Kerti Közösségi Házban.
Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy az Önkormányzat részéről Ábel Attila
Alpolgármester Úr köszöntötte a hallgatóságot.

A koncerten készült fotókat megtekintheti Facebook oldalunkon!

Néhány koncertvideó a YouTube-on:
Link

2012 December

December 16-án karácsonyi koncertet tartottunk nagy sikerrel a Rákóczi Kerti Közösségi Házban. A 16 fős kamarazenekar zeneiskolás diákokból és két felnőttből állt. Műsorukban tradicionális, és kortárs karácsonyi dallamok csendültek fel. Különlegessége volt az előadásnak a harangzenekar játéka, melyet vastaps követett!
Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy az Önkormányzat részéről Ábel Attila
Alpolgármester Úr köszöntötte a hallgatóságot, és kedves szavakkal méltatta a fiatal zenész tehetségek szorgalmát. A koncerten készült fotókat megtekintheti Facebook oldalunkon!

Néhány koncertvideó a YouTube-on:
Link

Sok örömöt tudtunk szerezni a Cipősdoboz akcióval is. Közel 500 db ajándék dobozt
osztottunk szét Csepelen hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő rászorulók, nagycsaládos, beteg gyermekeknek, fiatal felnőtteknek, akiknek felettébb való örömet okozott az a szeretet, melyet a csomagok kibontásakor éreztek azokon az ajándékokon keresztül, melyet alapítványunk készített és ismeretlen adományozók küldtek számukra.

Szeretnénk köszönetet mondani a csepeli Önkormányzatnak, Ábel Attila Alpolgármester Úrnak, aki termet biztosított a volt II. Rákóczi F. Ált. Iskolában, az akció lebonyolításához, az Önkormányzat dolgozóinak, akik nyitották, zárták számunkra a termet. Juhászné Végi Edit önkéntességi koordinátornak, önkénteseinek önzetlen segítségükért, a Rákóczi Kerti Közösségi Ház vezetőjének; Papp Andreának, munkatársainak, akik napi szinten segítettek abban, hogy sikeresen lebonyolódhasson segélyakciónk. Várakozáson felül álltak az ügy mellé a csepeli oktatási intézmények vezetői, iskolák és óvodák igazgatói, tanulók, akik talán maguk is rászorultak volna segítségre, mégis példát adtak szeretetből. Segítettek cégek és magánszemélyek egyaránt. A cipősdoboz ajándékokon felül sokan hoztak játékokat, használt, de szép ruhákat, könyveket.

Részt vettünk a csepeli Gyermekotthonokban élő gyermekek karácsonyi ünnepségén, ahol minden korosztály képviseltette magát a műsorban. Igazán nagy öröm volt számukra az alapítványunk által átnyújtott meglepetés csomagok! Fotók itt!

A Völgy utcai Fogyatékkal élők Napközi Otthonában nem tudtuk meghatottság nélkül nézni a fiatalok karácsonyi, ünnepi műsorát, s átadni ajándékainkat.
Mint megtudtuk, közülük egy fiú, aki nagyon szereti az órákat, az ajándékok között nem mást talált, mintegy „szuper vízálló” órát.
Egy kislány pedig, aki a napköziben naphosszat kirakózik; kitörő örömmel ujjongott, amikor ajándékai között egy csomag puzzle-t látott! Hát nem csodálatos?!
Fotók itt!

Tizedik éve töltöttük együtt a karácsonyi ünnepséget a csepeli Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola tanulóival, akik évről-évre lelkesen készülődnek az ünnepi színdarab előadására, melyet csodaszép díszletek tesznek színesebbé.
A gyermekek hangos örömujjongással, néhol sikongatások közepette mutogatták egymásnak ajándékaikat, annyira örültek! Fotók itt!

A csepeli Anyaotthonban és a Családok Átmeneti Otthonában, hatodszor tettük szebbé rászoruló családok karácsonyi ünnepét, nemcsak ajándékokkal, gitárral kísért dalokkal, hanem együtt érző, meghitt beszélgetésekkel. Megdöbbentő volt látni, hogy ezek az otthon nélkül élő családok mennyire igyekeznek felül kerekedni nyomorúságos életkörülményeiken, és együtt örülnek gyermekeik örömének. Fotók itt!

Otthonukban is felkerestünk nagy szegénységben élő családokat, de osztottunk ajándékokat utcán is, roma családokat látva.

Utolsó ünnepségünket a csepeli Rákóczi Kerti Közösségi Házban szerveztük, ahol hallhattunk harangjátékokat, énekeltünk karácsonyi dalokat és láthattuk a kicsik kedves karácsonyi műsorát. Sok csillogó szempár tapadt a színpadra, és sok izgatott szívecske várta, vajon mit is rejtenek a cipősdobozok? Fotók itt!

Számomra, számunkra mindennél nagyobb öröm volt, amikor sikerült egy kisgyermek arcára mosolyt csalni és elfeledtetni egy pillanatra azt a nyomorúságot, amelyben élnek.

Hogy évközben is segíthessünk, támogassa munkánkat!

Kívánunk minden kedves Támogatónknak sikerekben gazdag, Boldog Új Évet!

Tisztelettel és szeretettel:
Schönek Alfréd
A Segítség Köve Alapítvány elnöke és munkatársai

2012 Nyár

A nyarunk az angol táborok jegyében telt el. Hálásan köszönjük Alla & Mike Nagy, Wesley Tucker, Terry Williams a csodálatos napokat, heteket!

További képeinkért kattintson Facebook oldalunkra!

A Segítség Köve Alapítvány második alkalommal rendezte meg beszédcentrikus angol táborait a Rákóczi Kertben. 2012. július 2-6-ig néhány nagycsoportos óvodás és zömében kisiskolások; 2012. július 9-13-ig pedig a tinédzserek gyakorolhatták az angol nyelvet amerikai tanárainkkal.
A gyerekek minden délelőtt 3×45 perces angol nyelvi foglalkozásokon vettek részt, figyelembe véve életkori sajátosságaika

t. Énektanulás, kommunikációs gyakorlatok, játékos feladatok és kreatív feladatlapok színesítették a beszédközpontú tanórákat. Több csoportban, az iskolás korosztály esetében kezdő és középhaladó; a tinédzsereknél kezdő, középhaladó és haladó szinten történt az oktatás.
Az étkezést éttermi szolgáltatást igénybe véve oldottuk meg, uzsonnaidőben Alapítványunk munkatársai által készített süteményeket vagy gyümölcssalátát kóstolhatták meg a gyermekek legnagyobb megelégedésükre.
A délutánokat bábelőadással, mindenféle sport- és akadályversennyel, ügyességi játékokkal töltöttük. A nagy hőség sem vette el jókedvünket, a melegben lehetőségünk volt vizes játékok színes palettáját kipróbálni. Amerikai tanáraink természetesen bevezették a gyermekeket az amerikai sportok izgalmas világába.
Mindkét hetet – mint ahogy az a gyerekek és szülők visszajelzéseiből egyértelműen kiderült – kellemes élményekkel, hasznos tapasztalatokkal gazdagodva töltöttük el.
Köszönjük angoltanárainknak önzetlen szeretetüket, és hogy feledhetetlenné tették táborozóinknak a vakációt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük