Egy évtized öröm

A Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági Zenekara (rövidebben nevén SKA) szeptember 17-én tartott jubileumi koncertet Csepelen, a Királyerdei Művelődési Házban. A koncert apropóját az a tény adta, hogy a csapat immáron tíz esztendeje énekel és zenél a maga sajátos hangzásában – a maga sajátos üzenetét és szellemiségét közvetítve.

A Királyerdei Művelődési Ház nagyterme tökéletes keretet biztosított az ünnepléshez, méreteiben mind a zenekar, mind a közönség számára optimálisan bizonyult. A koncert fővédnöke Borbély Lénárd polgármester úr bár nem tudott jelen lenni, jókívánságainak egy levélben adott hangot, amit az este folyamán a jelenlévők felolvasva meg is hallgathattak.

Mivel tíz éves jubileumról volt szó, a koncert repertoárja igyekezett ezt a korszakot lefedni. Hallhattuk például a zenekar legeslegelső énekét, amit még egy esküvő alkalmával adtak elő (egyébként a SKA megalakulása is a kérdéses esküvőhöz kapcsolható), de felcsendültek akusztikus hangszerelésű dalok, klasszikus gospel tételek, vagy éppen a legfrissebb kortárs zenék is. A koncertet egy pergő ritmusú és vérpezsdítő zulu ének zárta – igazi zenei különlegességként.

A zenekarról megalakulása pillanatától fogva tudható, hogy a zenei élmény maximalizálása mellett komoly hangsúly kerül munkásságukban a spirituális-keresztény erkölcsiség és tartalom közvetítésére. Egyszerűbben kifejezve, az evangélium jó híre áll a fókuszban, melyet a nagyzenekari hangzással előadott tételek nagyon is képesek hitelesen közvetíteni. Ráadásul az elmúlt évben már nemcsak hangban, de képben is: hiszen a SKA négy videoklipet forgatott, melyek Facebook és YouTube csatornájukon keresztül elérhetőek – ráadásul idén még három hasonló produkcióval jelentkezik a csapat. Jól indult tehát a következő évtized számukra!

A koncert támogatói:

és a Kovács K. Zoltán Alapítvány
Csepel Önkormányzata
Kifli Művek