Látogatás a móri EGYMI-ben

Alapítványunk 2017. október 5-én egy olyan szociális intézménybe látogatott el Mórra, ahol tanulásban értelmileg akadályozott, súlyosan, halmozottan fogyatékos, és autisztikus tanulók nevelését-oktatását végzik.
A 104 gyermeket és fiatalt a környékben élő településekről szállítják naponta az intézetbe. Hatalmas lelki és anyagi terhet ró a családokra ezeknek a beteg gyermekeknek a nevelése. Az otthoni speciális ellátásuk, különböző mozgásfejlesztő, értelmi fejlődésüket segítő terápiák. Ezért amikor hozzánk fordultak segítségért, azonnal igent mondtunk. Támogatóink segítségével sok értékes ajándékot oszthattunk szét: írószereket, készségfejlesztő játékokat, iskolaszereket, illatszereket, új pólókat, és használt, de szép ruhaneműt.
A pedagógusok minden osztálynak, csoportnak kiválasztották korosztályuknak és értelmi képességüknek megfelelő játékokat, könyveket, íróeszközöket. Majd nevelői segítséggel, kiválogatták a nekik tetsző ruhaneműket és cipőket. Hogy tudnak ezek a gyerekek örülni egy-egy ruhadarabnak, ajándéktárgynak?! A mi szívünk pedig olyan érzésekkel telt meg, amely nem igazán fogalmazható meg…