Önkéntes napot szerveztünk

A csepeli BGSZC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnázium tanulói 2019. május 15-én tartották önkéntes napjukat. Céluk, hogy minden osztály külső helyszínen teljesítsen közösségi szolgálatot. 
Alapítványunk több éve nyújt lehetőséget az iskola tanulói számára a közösségi szolgálat letöltésére. Szervezésünkben most az iskola hat osztálya „hazai terepen”, csepeli helyszíneken segíthetett. Legfőképpen környezetvédelmi tevékenységet végeztek a tanulók a Csepeli Városgazda munkatársainak felügyelete alatt.
Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes, az eső miatt körülbelül két órát tudtak dolgozni a diákok öt helyszínen: Rákóczi-kert, Daru-domb, Kis-Duna-öböl, Akácfa utcai kiserdő, Szent Imre tér. A Városgazda Zrt. munkatársai biztosítottak számukra eszközöket szemétszedéshez, festéshez, zöldterület-rendezéshez; és kedvesen, türelemmel foglalkoztak a „Vásárhelyis” tanulókkal.

Deli Katalin Közösségi Szolgálatért felelős pedagógus így nyilatkozott: 
„Reméljük, önkéntes munkánk hasznos volt a XXI. kerület számára. Köszönjük a Segítség Köve Alapítvány közbenjárását, valamint köszönjük a Városgazda Zrt. munkatársainak a lehetőséget és a sok türelmet.”