2018 első Cipősdoboz átadó ünnepsége

2018 első Cipősdoboz ünnepséget az őszinte szeretet és meghittség járta át. A gyermekotthonban élőket már több éve ismerjük, így az ajándékok mellett több dologgal is megleptük a cseperedő gyermekeket. Az egyik legnagyobb sikere annak a fénykép válogatásnak volt, amelyben a gyermekek nemcsak visszatekinthettek az előző évek Cipősdoboz átadójára, hanem saját maguk fejlődésére, növekedésére is ráláthattak külső szemmel. Jó érzéssel töltött el bennünket, hogy folyamatosan kommentálták a gyerekek, hogy a korábbi ajándékaiakat féltve őrzött kincsként őrzik. 
Az ünnepségen sokat énekeltünk, de nem maradhatott el a drámajáték, a közkedvelt csengőzés és a meseolvasás sem. 
Az alkalom után meglátogattuk a gyermekotthonban azokat a kicsinyeket, akiknek nem volt lehetőségük az ünnepségen részt venni. Ahogy megérkeztünk az otthonba, az ajándék hallatán perceken belül körülvettek bennünket az izgatott gyerekek, egyikük a fürdőszobából vizesen rohant ki kérdezve, melyik csomag rejti az ő ajándékait. 
Megható volt látni, hogy a gyerekek mennyire értékelték az ajándékdobozok tartalmát, gondosan kipakoltak és megcsodáltak mindent. Egy testvérpár – akik az utcáról kerültek az otthonba – még soha nem láttak ennyi szép ajándékot, és mindez ma az övék lehetett. A társasjátékok, sporteszközök átadása után a szoba egy hatalmas játszótérré változott. 
A hatalmas örömöt, csillogó tekinteteket és a hálás kis szíveket látva mi is meghatódtunk. Könnybe lábadt szemmel hagytuk el az otthon, “aki mást felüdít, maga is felüdül”.