Élő zene, élő ige…

Október 28-án nagyszabású dicsőítő koncertet adott zenekarunk a budapesti Élő Ige Gyülekezet termében, amely teljesen megtelt érdeklődőkkel, fiatalokkal és idősebbekkel. A koncert szándékai szerint zenében és prózában is ugyanazt a célt kívánta elérni: hitelesen megszólaltatni az evangélium örök igazságait.

Ha egy nagyzenekari, élettörténetekkel és igehirdetéssel is összekapcsolt keresztény koncertről van szó, annak nem feltétlenül csak egyetlen célja lehet. A SKA rendezvényei mindig is kettős céllal szerveződnek: egyrészt a fúvósokkal, vonósokkal, ritmusszekcióval dúsított hangzás igyekszik a legfrissebb repertoárt nyújtani a kortárs dicsőítő dalok folyamatosan bővülő köréből, másrészt az élő zene mellett mindig élő üzenet is társul az eseményhez. Ezúttal a téma Isten keresése volt, a szóban elhangzott üzenet pedig azt a gondolatot kívánta felhangosítani, hogy a Jézussal való kapcsolatra nemcsak a lecsúszott, derékbatört vagy kilátástalan sorsú embereknek, de a jómódban, kiegyensúlyozott családokban felnövőknek is szükségük van.

Az Élő Ige Gyülekezet lelkipásztora, Vincze Gábor a koncert végén fejezte ki háláját a csapatnak – szinte nem is akarta „leengedni” a zenészeket a színpadról, még a ráadásként eljátszott dalt követően sem. A gyülekezet a sodró hangulatú koncert után egy igen profi módon megszervezett szeretetvendégségre is invitálta a jelenlevőket és kifejezte azt a szándékát, hogy a jövőben is szívesen ad teret hasonló rendezvényeknek.

A koncert megvalósulását a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Kovács K. Zoltán Alapítvány támogatták.