Bakonyoszlop – Gyermekotthon

Bakonyoszlopon a község főutcája mentén szép park vén fái között áll a 18. században épült Esterházy-kastély, amely 1943 óta oktatási és gyermekvédelmi intézetként működik. Az otthonhoz tartozik Bakonyszentkirályon és Gicen két-két lakásotthon.
Az általános iskolában enyhe értelmi fogyatékos, integráltan középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek tanulnak. A gyermekotthonban pedig nagyon rossz szociális hátterű családokból kiemelt, retardáló, bonyolult személyiségzavaros gyermekek, akik együtt élnek testvéreikkel, akik ép értelműek, de magatartási és beilleszkedési zavarokkal küzdenek.

Alapítványunk, 2017. január 13-án látogatott el az otthonba, ahová cipősdoboz ajándékokat, könyveket, játékokat, írószereket és irodaszereket vittünk az iskola és az otthon lakói számára, melyet nagy örömmel fogadtak az intézmény vezetői.

Megható volt számunkra az a családias légkör, amely fogadott bennünket. A gyermekek hozzánk szaladva, megölelve üdvözöltek bennünket és egymás szavába vágva próbáltak megismerkedni velünk. Az ajándékok kiosztása utáni hálás, kedves mosolyok és szeretetteljes ölelések tették felejthetetlenné látogatásunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük